Két szakszervezettel bővült az MVM TSZSZ tagsága
Örvendetes hír, hogy újabb két szakszervezetet tudhatunk köreinkben. 2021. augusztus 31-el csatlakozott hozzánk a Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalónak Szakszervezete, valamint 2021. szeptember 10-én nyert felvételt sorainkba az Észak- Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete.

1996. augusztus 1-től 100%-os állami tulajdonú önálló gazdasági vállalkozásként tevékenykedő energetikai társaság a Tiszai Erőmű Rt. tulajdonát képező két tiszai vízerőmű közös társaságba szervezésével jött létre, és azóta működteti a Kiskörei- és a Tiszalöki Vízerőműveket. A Társaság 2021. május 13-tól a MVM Energetika Zártkörűen Működő Részvénytársaság egyedüli tulajdonában álló leányvállalatként működik. A társaságnál reprezentatív szakszervezet arra feljogosított testülete döntött az MVM TSZSZ-hez való csatlakozásról, és a határozat meghozatal napjával (2021. augusztus 31.) a Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete az MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség tagságába felvételre került. A szakszervezet elnöke Varga Zoltán. A Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete 1997 óta látja el Magyarország két legnagyobb vízerőműve munkavállalóinak érdekképviseletét.

Az MVM és az E.ON még 2019 őszén írt alá átfogó megállapodást, amelynek részeként az MVM idén megvásárolta a Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász- Nagykun-Szolnok megye egyes részein, összesen 15 492 km2 területen 740 ezer ügyfél villamosenergia-ellátását biztosító ÉMÁSZ Hálózati Kft.-t. A miskolci központú társaság összesen 22 000 km hosszú nagy-, közép- és kisfeszültségű hálózatá­val éves szinten 6 TWh villamos energiát biztosít több mint 400 település számára. Az ÉMÁSZ Hálózati Kft., valamint az ELMŰ ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. is az MVM tulajdonába került. Ezt követően a társaságnál reprezentatív szakszervezet felhatalmazott testülete döntött az MVM TSZSZ-hez való csatlakozásról. A nagy földrajzi távolságok és cégcsoporti társaságok dolgozói létszámának szélsőséges elosztása miatt az ÉMÁSZ Szakszervezet területi elven szerveződik. Hat üzemi szervezete, üzemi bizottsága működik Egerben, Gyöngyösön, Miskolcon, Salgótarjánban, Sárospatakon és a miskolci központban.

Az MVM TSZSZ Szövetségi Tanácsa elfogadta a határozat meghozatal napjával (2021.szeptember 10.) az Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezetének felvételét az MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség tagságába. A szakszervezet elnöki posztját Juhász Gyuláné, Jutka tölti be.

Ezúton kívánok mindkét szakszervezetnek az érdekérvényesítés területén eredményes munkát és közös sikereket az MVM TSZSZ tagjaiként!

Hatvani Jácint, MVM TSZSZ elnök