Választást tartottunk és Alapszabályt módosítottunk!
2020. június 17-én az MVM TSZSZ Szövetségi Tanácsa elnökválasztást tartott és döntött az Alapszabálya módosításáról.

Gál Rezső jelezte nyugdíjba vonulási szándékát és bejelentette lemondását. A több mint 35 év érdekvédelmi munkáját követően elérkezett az a pillanat, amikor ezen szándék vitathatatlan. Rezső pályafutása alatt páratlanul sokat tett a közösségért, a munkavállalókért. Ezen áldozatos munkáját ezúton is köszönöm neki. A Szövetségi Tanács elfogadta a lemondását. Mindezek miatt a július 1. napjától megüresedő MVM TSZSZ elnök tisztségre a Szövetségi Tanács egyhangúlag Hatvani Jácint MÉSZ elnököt, az MVM TSZSZ elnökhelyettesét választotta meg.

Az elmúlt években az NKM brand alatt futó gazdasági társaságok is az MVM Csoport része lettek, ezért az azoknál működő szakszervezetek is csatlakoztak az MVM TSZSZ-ez. Ez új kihívást jelent a szakszervezeti szövetségnek, ezért szükségesnek látta a Szövetségi Tanács az elnökség létszámának 2 fővel történő kibővítését, amelyet az Alapszabályban is módosítani volt szükséges.

Mivel az elnökválasztás eredménye miatt július 1. napjától az elnökhelyettes tisztség megüresedett és két új elnökségi tagot is szükséges volt választani, ezért 2020. június 29-én ismét választást tartott az MVM TSZSZ Szövetségi Tanácsa. Egyhangúlag Nagy Sándor, a DÉMÁSZ Szakszervezet elnöke lett megválasztva elnökhelyettesnek és elnökségi tagnak Csató László és Ledács Kiss Miklós. A megválasztásukhoz ezúton is gratulálok, munkájukhoz kitartást és sok sikert kívánok!

 

Hatvani Jácint