Tisztes megélhetés, és ami mögötte van
2019. november 19-én MVM TSZSZ - MVM VÜT tanácskozást tartottunk. Ennek első napirendi pontja ...

2019. november 19-én MVM TSZSZ - MVM VÜT tanácskozást tartottunk. Első napirendi pontja a kérdőíves kutatás eredményének ismertetése volt.  Ennek kapcsán Hatvani Jácint, az MVM TSZSZ elnökhelyettese ismertette az előzményeket, melynek lényege, az, hogy az MVM TSZSZ felkészül a 2020. évi bértárgyalásokra. Ezzel kapcsolatosban két nagy kutatási program van folyamatban. Az egyik már lezárult, ennek címe: "Tisztes megélhetés és ami mögötte van". A másik témakör, várhatóan hasonló fórum keretén belül, kerül majd ismertetésre, ami egy közgazdasági, pénzügyi kutatás, melyben az MVM csoport pénzügyi fő mutatóit értékeljük, valamint a munkavállalók munkaerő-piaci összehasonlító elemzését hazai és nemzetközi viszonylatban. A jelenlegi előadást Havasi Éva, PhD tartotta.  Közzéteszünk egy rövid ismetetőt az MVM és az NKM cégcsoport munkavállalói körében 2019-ben végzett kérdőíves adatgyűjtés alapján készült összefoglaló tanulmány alapján. A beérkezett több mint 1500 kérdőív feldolgozásra került, ennek részletes ismertetése itt olvasható (97 oldalas), valamint letölthető az ülésen előadott "Mennyi az elég?"  című prezentáció. 

Második napirendi pontként — prezentációval kibővített — tájékoztató hangzott el az MVM - NKM csoport egészségbiztosítási pályáztatás végeredményéről, melyet Kovács Andrea MVM HR tanácsadó tartott.

Harmadik napirendi pontban az MVM - NKM csoport jóléti ingatlanokkal kapcsolatos stratégiáról, az azt kísérő megállapodások kérdésköréről adott tájékoztatást Gál Rezső MVM TSZSZ elnök. Ezen túlmenően beszélt a 2020. évi csoportszintű bér- és szociális megállapodás kérdéseiről, az állami szférában, a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórum első fordulójának részleteiről. Beszélt továbbá az MVM csoportnál működő Érdekegyeztető és Konzultációs Fórum várható kibővítéséről.