Megkezdtük a tárgyalásokat az MVM Csoport 2021. évi szociális juttatásairól

Kedves Kollégák!

Tájékoztatlak Benneteket, hogy az MVM Csoport 2021. évre vonatkozó szociális juttatásairól megkezdtük a tárgyalásokat a munkáltatóval, amely az alábbi, munkavállalók részére 2021. évben biztosítandó elemekre terjed ki:

  • VBKJ,
  • táppénzkiegészítés,
  • egészségbiztosítási juttatás,
  • önkéntes pénztári munkáltatói hozzájárulások,
  • Alapítványon keresztül nyújtandó segélyezés,
  • munkanap áthelyezés.   

A munkáltató tájékoztatott, hogy a megállapodás megkötéséig az átmeneti időszakban, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a munkáltató a 2020. december 31. napján hatályos szabályok szerint biztosítja az önkéntes pénztári munkáltatói hozzájárulásokat, az egészségbiztosítást a Medicoveren keresztül.        

Az első tárgyalás alkalmával a munkáltató átadta az érdekképviseleteknek a juttatásokra vonatkozó ajánlatát, amely ajánlat a jelen járványhelyzet gazdasági hatásait figyelembevevő jelentős megfontoltságot tükröz. Erre példa, hogy a munkáltató ez évben is az önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulást a tavalyi évi csökkentett szinten kívánja biztosítani. 

A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy az előző évi táppénzkiegészítés részletszabályain módosítani szükséges, valamint a jelenleg első félévben fennálló kedvezményes közterhek mellett nyújtandó SZÉP-kártya juttatás egy összegben kerüljön kifizetésre június 30-ig, kihasználva, hogy nettó értéken a kollégák magasabb összeghez jutnak.

Az MVM Csoport bővülése, átalakulása nyomán immáron 29 tagvállalatra vonatkozóan kerül megkötésre a szociális juttatásokról szóló megállapodás, amely kitárgyalása időt vesz igénybe, ezért mindenki türelmére számítunk.

Hatvani Jácint, MVM TSZSZ elnök